Spring til indhold

Berlinmuren

  Berlinmuren – Wikipedia, den frie encyklopædi

  Berlinmuren (på tysk Berliner Mauer eller bare die Mauer, i DDR kaldet Antifaschistischer Schutzwall, “antifascistiske beskyttelsesmur”, i Vesttyskland Schandmauer, skammens mur) var en adskillende spærring af beton, pigtråd og elektrisk hegn, som myndighederne i Østtyskland

  Berlinmuren – Faktalink

  Ud over Berlinmuren gennem Berlins midte indhegnede østtyskerne hele Vestberlin med en 155 km lang mur, og der var omfattende grænseanlæg langs den 1.378 km lange grænse til Vesttyskland. Opførelsen og driften af de store grænseanlæg var en enorm økonomisk byrde for DDR. Kort dokumentar på engelsk om Berlinmuren (DW English).

  Berlinmuren – opførelsen, forløbet og efterspillet …

  BERLINMUREN. For 30 år siden fejrede tyskerne og det meste af verden, at Berlinmuren var faldet. Den havde skåret sig tværs gennem byen og holdt østtyskerne indespærret. Men frihedstrangen lod sig ikke kue. I 1989 blev presset så stort, at Muren væltede. Berlinmuren: Optakten, opførelsen og Murens fald.

  Berlinmuren – Wikipedia

  Berlinmuren (tyska: Die Berliner Mauer) var en barriär som under perioden 13 augusti 1961 till 9 november 1989 åtskilde Väst- och Östberlin. Muren byggdes av Östtyskland för att stoppa den omfattande flykten av östtyska medborgare till väst via Västberlin, men i Östblocket användes officiellt benämningen “antifascistiska skyddsvallen” om muren för att ge sken av att dess syfte var att hålla “fascismen” ute. Muren, som var en del av järnridån, var en stark symbol för Europasdelning …

  Berlinmuren – Wikipedia

  Berlinmuren – Store norske leksikon

  Berlinmuren var en mur som myndighetene i Øst-Tyskland lot reise fra 13. august 1961 tvers gjennom Berlin mellom det daværende Øst-Berlin og Vest-Berlin. Muren var 45,1 kilometer lang. Hovedhensikten med å bygge muren var å hindre et stadig stigende antall flyktninger fra DDR i å krysse grensen. Muren ble voktet av soldater fra DDRs hær.

  Berlinmuren | Historia | SO-rummet

  9.08.2017 · Berlinmuren runt Västberlin byggdes 1961 av kommunistregimen i Östtyskland för att förhindra östtyskar från att lämna landet via Västberlin. Åren 1949-1961 flydde 2,7 miljoner människor till väst via Berlin.. Berlinmuren blev med tiden ett monument för kalla kriget och kom i västvärlden att stå som symbol för kommunistisk diktatur och ofrihet i öst.

  Hvorfor blev muren revet ned? – Berlinmuren

  27.01.2017 · Hvorfor blev muren revet ned? I 1989 voksede østtyskernes krav om reformer om at kunne rejse frit ind og ud af landet. I slutningen af 1988 ventede 110.000 mennesker på tilladelse om at rejse ud af landet for at forlade det. Det var omfattende demonstrationer, som pressede styret til at gøre det muligt for at udrejse.

  Flugtforsøg – Berlinmuren

  27.01.2017 · Fra 1962-1964 var lange tunneler under muren østtyskernes foretrukne flugt metode, men andre metoder blev også anvendt. I begyndelsen af murens oprindelse flygtede del ved hjælp af falske pas og udrejsetilladelse, men reglerne blev strammet, og da dette skete var det ikke længere en mulighed. Andre ventede på god vind og prøvede at flygte i…

  Berlinmuren: Få historien om muren og dens fall her …

  21.05.2021 · Berlinmuren sto i 28 år som symbolet på den kalde krigen og delingen av Europa i det demokratiske vest og det kommunistiske øst. Murens fall 9. november 1989 ble begynnelsen på slutten på den kalde krigen, og innledet en ny æra i verdenshistorien.

  Berlinmuren – læs om Berlinmurens fantastiske historie …

  Berlinmuren. Berlinmuren delte Berlin i 28 år. Fra 2. verdenskrigs afslutning i 1945 og frem til Tysklands genforening i 1990 var Tyskland – og Berlin – delt i to, og fra 1961 til 1989 adskilte Berlinmuren Østberlin og Vestberlin. Selvom muren nu har været væk i mere end 30 år, fylder de 28 års deling af Berlin stadig meget i byen, i …

  Berlinmuren med dansk guide – Dansk guide i Berlin | Ture …

  Tur med dansk guide. Et kapitel i Berlins ofte dramatiske historie er opførslen af Berlin muren, 13 august 1961, der indtil dens fald, 9 november 1989, delte Berlin. Med en længde af 160 km. gennemskar Berlinmuren byen og holdt i næsten 30 år befolkningen i øst og vest adskilt.

  Berlinmuren (Faktalink light) | faktalink

  Berlinmuren var en 45 km lang betonmur. Muren blev bygget af østtyske arbejdere. De gik i gang med at bygge den i 1961. Muren gik gennem midten af Berlin og blev bevogtet af omkring 8.000 østtyske soldater. Soldaterne var bevæbnet med geværer. De skød alle, der prøvede at flygte fra Østberlin til Vestberlin.

  Forside – Berlinmuren.dk

  Introduktion til Berlinmuren: 1961-1989I den vestlige del af verden og i særdeleshed i europæisk historie har Berlinmuren været symbolet på hvordan mennesker, folkefærd og nationer har været adskilt igennem årtier. Berlinmuren gik tværs igennem byen Berlin i den østlige del af Tyskland, og symboliserede i perioden fra 1961-1989 de markante kulturelle skel, der var fra […]

  Berlinmuren – fra start til fall – iEuropa

  Tweet. Den forhatte Berlinmuren var det fremste symbolet på delingen av Europa under den kalde krigen. Den skilte det lukkede øst fra det fri vest i 28 år. 16. april 1945 startet det avsluttende angrepet på Berlin. Det som var igjen av det tyske forsvaret etter krigen besto for det meste av eldre menn og unge gutter helt ned til 14 år.

  Berlinmuren: Få historien om muren och dess fall här …

  22.05.2021 · Berlinmuren stod i 28 år som en symbol för kalla kriget och uppdelningen av Europa i det demokratiska väst och det kommunistiska öst. Murens fall den 9 november 1989 blev startskottet till slutet på kalla kriget och inledde en ny era i världshistorien.

  Hvornår og hvorfor blev berlinmuren bygget?

  Berlinmuren adskilte Øst- og Vestberlin med en stærkt bevogtet grænse. Berlinmuren var dermed en meget synlig del af Europas deling i Øst og Vest. Muren har holdt berlinere adskilt og præget den kolde krig og dermed generationers frygt for atomkrig. Hvem blev Berlinmuren bygget af? Den 13. august 1961 begyndte man byggeriet af Berlinmuren …

  Berlinmuren: Få historien om Muren og dets fald her …

  2.05.2021 · Berlinmuren stod i 28 år som symbolet på den kolde krig og opdelingen af Europa i det demokratiske vest og det kommunistiske øst. Murens fald den 9. november 1989 blev startskuddet til den kolde krigs ophør og indledte en ny æra i verdenshistorien.

  Berlinmuren | lex.dk – Den Store Danske

  Berlinmuren var en mur, der i perioden 1961-1989 adskilte Østberlin fra Vestberlin. Muren var et skarpt bevogtet militært spærringssystem, der bestod af to mure delvist af beton og delvist af husmure, og i sine sidste år af betonmure, med et ingenmandsland stedvist med spanske ryttere imellem, forsynet med pigtråd og miner. .

  Berlinmuren – fakta, historie og beøgsinformation.

  Berlinmuren. Berlinmuren faldt i 1989, men sporene efter den findes i allerhøjeste grad stadig i Berlin. Er du førstegangsbesøger er det næsten et must at se resterne af muren og ligeså at besøge museet Haus am Checkppoint Charlie. Det er faktisk svært at besøge byen uden at støde på spor af muren der formede det moderne Berlin.

  På sporet af Berlinmuren – Berlinblog.dk

  9.05.2014 · Berlinmuren stod fra august 1961 til november 1989 og adskilte Øst fra Vest. Mens Berlinmuren stod der, havde den rigtig stor betydning for udvikling af Berlin. Det er længe siden, den blev revet ned, men du kan stadig se rester af Berlinmuren.

  Berlinmuren i billeder – Clio

  4.06.2021 · Berlinmuren i billeder. Af Carina Forsberg Nielsen , Opdateret 4. juni 2021. Undersøg Berlinmurens historie, og bliv klogere på, hvilken betydning muren har …

  Berlinmuren

  Berlinmuren – Mur de Berlin Du læser en “kvalitetsartikel”.

  Berlinmuren – Historiskerejser.dk

  19.01.2019 · Berlinmuren var under den kolde krig og den tyske deling et hermetisk lukket befæstet grænsesystem, der blev drevet af DDR. Muren så dagens lys den 13. august 1961 og fungerede indtil den 9. november 1989. Den stod som grænse internt i Berlin samt mellem de vestlige sektorer kaldet Vest Berlin – og østdelen – Haupstadt der DDR eller Østberlin – men …

  Berlin Wall – Wikipedia

  The Berlin Wall (German: Berliner Mauer, pronounced [bɛʁˌliːnɐ ˈmaʊ̯ɐ] ()) was a guarded concrete barrier that physically and ideologically divided Berlin from 1961 to 1989 as well as encircling and separating West Berlin from East German territory. Construction of the wall was commenced by the German Democratic Republic (GDR, East Germany) on 13 August 1961.

  Berlinmuren

  21.04.2022 · Berlinmuren Created: 04/21/2022. Transcript. Notes. No notes currently found …

  Berlinmuren – Uppslagsverk – NE.se

  Berlinmuren. Berlinmuren, östtysk gränsmur mellan Västberlin och Östberlin, påbörjad 13 augusti 1961 då gränsen stängdes helt. Berlinmuren, som var 43,1 km lång, byggdes om och förstärktes flera gånger för att effektivt kunna hindra flyktingar från öst att ta sig till väst.

  Berlinmuren | Spademanns Leksikon | Fandom

  Berlinmuren (eller: den berlinske mur) var en mur som delte Berlin i øst og vest. Samtidig delte den derfor også Tyskland i Østtyskland (DR1) og Vesttyskland (BNP). Det hele startede (eller sluttede om man vil) i kølvandet på 2. verdenskrig og den kolde krig. Efter 2. verdenskrig kunne de 4 vindende stormagter ikke beslutte hvem der ikke skulle eje Berlin. Så derfor hentede de …

  Berlinmuren – Leksikon

  Selv om Berlinmuren faldt, bygger andre autoritære regimer tilsvarende mure. USA har bygget en 3000km lang mur langs sin grænse til Mexico. Siden 2002 har Israel bygget en op til 8m høj mur ned gennem den besatte Vestbred. Den Internationale Domstol kendte i 2006 denne mur ulovlig og påbød den revet ned. A.R.

  Fem fakta om Berlinmuren, du måske har glemt – TV 2

  9.11.2019 · Fem fakta om Berlinmuren, du måske har glemt. Unge østberlinere fejrer murens fald 11. november 1989. Foto: Str / Ritzau Scanpix. Muren, der opdelte Øst- …

  Berlinmuren – HistorieLab

  Berlinmuren – symbolet på den Kolde Krig. Klik på billedet for at starte filmen. Undervisningsfilmene er produceret af Sidse Kjær v. Sorry Sister Film på www.historiekanon.com. Præsentation og begrundelse. Eleverne arbejder overordnet med Berlinmuren, som et centralt aspekt af Den Kolde Krig.

  Hvorfor blev Berlinmuren bygget? – E-Hvorfor

  9.10.2020 · Hvorfor blev Berlinmuren bygget? Søndag d. 13. august 1961 gik østtyske arbejder i gang med at afspærre grænsen mellem Øst- og Vestberlin. Det skete med betonklodser og pigtråd. Arbejdet foregik under opsyn af østtyske soldater. Dernæst blev der opført en betonmur, der i løbet af det næste stykke tid blev udbygget til det, der blev …

  Berlinmuren: Guidet rundvisning i lille gruppe | GetYourGuide

  Berlinmuren: Guidet rundvisning i lille gruppe. 4.8. 140 anmeldelser. Fra 141,50 DKK pr. person. Book nu. Gå i fodsporene på Berlinmuren på denne gruppetur (højst 12 personer) igennem den tidligere opdelte by. Hør virkelige historier om familier, der blev splittet ad af muren, se den tidligere dødsstribe med de særlige kirsebærtræer …

  Berlinmuren – Alinea Historie

  Berlinmuren blev symbolet på Den Kolde Krig, der delte verden i to. På den ene side lå vestens demokratier, på den anden side det kommunistiske diktatur Sovjetunionen. Dette forløb stiller skarpt på kanonpunktet Murens fald og atomkrigen, der heldigvis aldrig brød ud.

  Murens fald – Clio

  31.01.2022 · Murens fald. Af Karl Christian Lammers , Opdateret 31. januar 2022. Natten til d. 13. august 1961 spærrede de østtyske myndigheder adgangen fra Østberlin til Vestberlin. Kort tid efter begyndte byggeriet af Berlinmuren, der skulle stoppe østtyskernes flugt fra det socialistiske DDR, hvor deres rettigheder blev undertrykt.

  Berlinmuren – uppförandet, förloppet och efterspelet …

  BERLINMUREN. För trettio år sedan firade tyskarna och större delen av världen att Berlinmuren fallit. Den hade skurit tvärs genom staden och hållit östtyskarna inspärrade. Längtan efter frihet gick dock inte att kuva. År 1989 blev pressen så stor att muren föll. Berlinmuren: Upptakten, uppförandet och murens fall. Berlinmuren.

  Berlinmuren – Spademanns Leksikon

  Berlinmuren (eller: den berlinske mur) var en mur som delte Berlin i øst og vest.Samtidig delte den derfor også Tyskland i Østtyskland (DR1) og Vesttyskland (BNP).. Det hele startede (eller sluttede om man vil) i kølvandet på 2. verdenskrig og den kolde krig.Efter 2. verdenskrig kunne de 4 vindende stormagter ikke beslutte hvem der ikke skulle eje Berlin.

  Berlinmuren i Berlin – Tyskland.nu

  Berlinmuren är en stor del av Berlins historia och delar av den står kvar lite överallt i Berlin. Berlinmuren började byggas den 13 augusti 1961, och stod ända fram till den 9:e november 1989 då den börjades rivas. Under dessa 28 år byggdes Berlinmuren successivt på och fler “försvarsbarriärer” tillkom under i princip hela dess livstid.

  Berlinmuren – fakta, historia och besöksinformation

  Monumentet över Berlinmuren. Är du intresserad av Berlinmuren och dess historia bör du absolut besöka Monumentet över Berlinmuren (Gedenkstätte Berliner Mauer) på Bernauer Strasse, en bit norr om centrum. Monumentet är ett minnesmärke över delningen av Berlin och de som dog när de försökte fly från öst till väst.

  Over 100 gratis billeder for Berlinmuren og Berlin

  134 Gratis billeder af Berlinmuren. Lignende billeder: berlin væg graffiti tyskland kunst monument historie maleri. 204 20. berlinmuren bil. 129 7. berlinmuren …

  Berlinmuren – kalla krigets främsta symbol …

  6.11.2019 · Berlinmuren blev en symbol för kalla kriget. 1961 började Östtyskland bygga den mur som kom att dela Berlin – och hela Europa – i två delar. Den 9 november 1989 föll den. Här är hela historien om kalla krigets främsta symbol.

  Berlinmurens fall – Wikipedia

  Berlinmurens fall (tyska: Mauerfall) syftar på när den 28 år gamla Berlinmuren mellan Öst-och Västberlin plötsligt öppnades den 9 november 1989 och började rivas. Det följde på en tids snabbt eskalerande protester och ökad flykt från Östtyskland, och har kommit att symbolisera en viktig del av järnridåns fall och det kalla krigets slut. Det blev en snabbstart av processen som …

  Diskussion:Berlinmuren – Wikipedia, den frie encyklopædi

  Diskussion:Berlinmuren. Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Berlin, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Berlin-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

  Berlinmuren – Wikipedia, den frie encyklopædi

  27.04.2021 · Berlinmuren (på tysk Berliner Mauer eller bare die Mauer, i DDR kaldet Antifaschistischer Schutzwall, “antifascistiske beskyttelsesmur”, i Vesttyskland Schandmauer, skammens mur) var en adskillende spærring af beton, pigtråd og elektrisk hegn, som myndighederne i Østtyskland lod rejse fra 13. august 1961 omkring det daværende …

  Berlinmuren – da.delachieve.com

  Berlinmuren er blevet et af symbolerne på den periode af “kolde krig”. Forud for opførelse af bygninger der var en åben grænse mellem den østlige og vestlige del af byen. Skillelinjen løb fra hus til hus, vandveje, gader og kanaler. Officielt var der en 81 kontrolpost på gaden, 13 i metroen og jernbane i byen. Samtidig var der illegale …

  Berlinmuren – kalla krigets främsta symbol 1961-1989

  10.07.2019 · Berlinmuren blev den starkaste symbolen för delningen av Europa efter andra världskrigets slut. Muren var 43,7 kilometer men med dubbla och tredubbla taggtrådsstängsel med mellanliggande ingenmansland sträckte sig gränsbefästningen 156 kilometer. Efter kriget kom amerikanerna att acceptera delningen av Europa och i hemliga samtal mellan USA:s …

  Oversættelse ‘Berlinmuren’ – Ordbog tysk-Dansk | Glosbe

  Vor einundzwanzig Jahren, am Tag nach dem Fall der Berliner Mauer, fiel das kommunistische Regime unter dem Klang der Slogans “Glasnost, Freiheit, Demokratie”. Kommunismen mister sit greb. Berlinmuren falder. Ikke desto mindre mistede omkring 80 mennesker livet i deres forsøg på at krydse Berlinmuren .

  BERLINMUREN – YouTube

  BERLINMUREN – 22 September 2017Går igenom historien om Berlinmuren, dess uppgång, bakgrund och fall. Var i Berlin åkte runt i stan i det fantastiska vädret! …

  Skriv et svar