Spring til indhold

Procentberegnings formel

Hvilken slags formel bruges, når man beregner den procentdel, som elever og lærere i skolerne mest efterspørger. Vi forsøgte at forklare dette for dig på den enkleste måde.

Vi ser sådanne spørgsmål på internettet, især på mange diskussionsplatforme. Kan du dele en simpel formel, når du beregner procent? Vi har udarbejdet dette diagram for dig, fordi vi har set sådanne problemer. Kort sagt ville vi forklare både gennem tekst og billeder.

Lad spørgsmålet “Hvad er 22 procent af tallet A” være vores eksempelspørgsmål? Lad os få resultatet ved hjælp af formlen (A * 22) / 100. Med andre ord, som du kan se på billedet, gangede vi procentdelen af ​​det første A-tal med tallet 22. Derefter delte vi denne figur i hundrede lige store dele. Eller, som en anden metode, kan du opdele det i hundrede lige store dele og derefter gange det igen med det ønskede tal 22.


blank

“Hvad er meningen med at være i live, hvis du i det mindste ikke prøver at gøre noget bemærkelsesværdigt?”

JANET MORRIS

Hvordan konverterer man procent til decimal?

Det pågældende emne konverterer procentdelen til et decimaltal, deler det i lige store dele og når resultatet. I matematiske operationer bruges decimaltalmetoden for at nå resultatet hurtigere. Det er med andre ord at dividere nævneren af ​​tallet med 100.

Lad os tage et eksempel. 20 % betyder = 20/100. I dette tilfælde er det at sige 20% = 0,20 det matematiske udtryk for resultatet.
For eksempel, 33% = 0,33